Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program

Érdekességek a hajról

Érdekességek a hajról


Tudta, hogy...

  • A felnőtt ember testén kb. 1.5-2 millió szőrtüsző található, ebből fél millió a nyak fölött.
  • A szőkéknek körülbelül 140.000 hajszáluk van, a sötét hajúaknak 100.000 - 120.000, a vörösöknek pedig 80.000 - 90.000. Ez kb. 120 szál négyzetcentiméterenként.
  • A haj a csontvelő után a leggyorsabban növő emberi szövet.
  • Bővebben...

A hajtípusok felosztása


A hajtípusok felosztása

 

A hajtípusok felosztása kétféleképpen lehetséges, mégpedig etnikai alapon és szín szerint.

Bővebben...

Az egészséges fejbőr

Az egészséges fejbőrA szép haj egyik titka az egészséges fejbőr! Kizárólag a méreganyag és kórokozó mentes bőr tudja azokat a feltételeket biztosítani a hajhagymák számára, mely mindennapos működésükhöz nélkülözhetetlen.

Bővebben...

A haj rendellenességei


A haj rendellenességei


A haj rendellenességeinek két nagy csoportját különböztetjük meg, a haj külső szerkezetében történő károsodásokból eredőket és a hajhullást, mely a mátrixsejtek osztódásának időszakos vagy végleges leállását jelenti.


Bővebben...

A haj növekedése

A haj növekedése


Mindannyian szeretnénk dús, egészséges hajkoronát. Van akinek megadatik, van akinél az évek múlásával kopik meg szépsége, és van olyan, aki soha nem is rendelkezett vele. Elgondolkozott már azon, hogy milyen tényezőktől függ hajállományunk minősége?

Bővebben...

A haj életciklusa


A haj életciklusa


A haj életciklusa, amely alapvetően a hajhagymák működésétől függ, három egymástól jól elkülöníthető fázisból áll. Ez a ciklikus folyamat mutatja be a hajszálak folyamatos újratermelődését normális élettani körülmények között.

Bővebben...

A haj kialakulása


A haj kialakulása


A haj az embrionális életben már igen korán, a 9. héten kezd kialakulni. Az érett szőrtüsző és szőrszál a magzati élet 3.-4. hónapjára fejlődik ki. Az újszülött általában pár centis hajjal születik. Hajszálainak száma genetikusan meghatározott.

Bővebben...

A haj szerkezete


A haj szerkezete


Haj (capillus) fejet borító testszőrzet. Hogy jobban megértsük hajunk felépítését - "működését" érdemes közelebbről is megismernünk.

A haj 97 %-át a keratin nevű fehérje, 3%-át pedig víz alkotja. A Sok-sok keratin szálacska szabályos szerveződéséből, és különleges elrendeződéséből jön létre a hajszálak nagy teherbíró-képessége. A keratin szálacskák közötti területet kocsonyás állomány tölti ki, melynek magas a víztartalma, itt találhatóak azok a melaninok melyek a hajszálak színét határozzák meg.

Bővebben...

A haj szerepe


A haj szerepe


A haj fontos szerepet játszik mindannyiunk életében. Különleges tulajdonságai vannak hiszen rendkívül erős, teljesen érzéketlen a fájdalomra, egész életünk folyamán nő, egy ideig még a halál után is, néhány ősrégi hajmaradvány még ma is fellelhető.  Régészeti kutatások azt mutatják, hogy már az antik kultúrákban is jelentős szereppel bírt a haj, akárcsak napjainkban.

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter