Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Hajhullás szülés után


A terhesség, és a szoptatás időszaka alatt hormonális változások következnek be az anyai szervezetben. Míg a terhesség kezdeti fázisában sok kismama pozitív változásokat észlel, mert javul a haj, és a köröm minősége, a szülés után komoly traumaként élhetik meg a váratlanul bekövetkező intenzív hajhullást.

 

 

hajhullás szülés után


Mi is játszódik le ilyenkor a szervezetben? Melyek azok a változások, amik először pozitív, majd negatív kimenetellel vannak a hajállomány állapotára?A terhesség alatt a „hajbarát” női nemi hormonok: - progreszteron (sárgatesthormon) és ösztrogén (tüszőhormon) - szintje a szervezetben megnövekedik, melyek serkentik a sejtosztódást a hajgyökereknél, és meghosszabbítják a növekedésben lévő hajszálak élettartamát, - tehát tovább maradnak az anagén fázisban, mint egyébként szoktak.  (Részletesebb informácó a haj életciklusa c. cikkben)

Egy - három hónappal a szülés után azonban lecsökken a női hormonok szintje, ezért a hajszálak hirtelen átkerülnek az átmeneti (katagén) fázisba, amikor már növekedésük leáll, és a hajhagyma leválik a hajszemölcsről. Ez az utolsó fázisa életciklusuknak.
A fokozott hajhullást tehát az idézi elő, hogy azok a hajszálak is ekkor hullanak ki, amelyek már korábban „távozásra” lettek volna ítélve. Ez a típusú hajhullás átmenetileg jelentős mértéket is ölthet. Amennyiben még 6-9 hónap után sem normalizálódik a hajvesztés mennyisége, érdemes orvoshoz fordulni, és diagnosztizálni a hajhullás valódi okát, mert ennyi idő alatt már le kell játszódnia a terhesség miatti hormonális változások következményeinek.
Nincs tehát aggodalomra ok, a kihullott haj visszanő a szülést követő 8-10 hónapon belül.

Gyorsíthatjuk a hajhagymák regenerálódását, és a hajnövekedést a DR. IMMUN Hajszesz és Hajápoló olaj 100%-ban természetes, élő hatóanyagaival. A gyógynövények számtalan táp- és hatóanyagot tartalmaznak, amik közvetlenül felszívódva fejtik ki jótékony hatásukat.hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter