Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Lelki egészség

 

Gordon Allport a személyiségpszichológia felöl megközelítve az alábbi pontokkal határozta meg a lelki egészség kritériumait:
  1. Széleskörű én-tudat: önmagunk háttérbeszorításának képessége rajtunk túlmutató ügyek érdekében, amilyen pl. a család, társadalomi, politikai kérdések, vallási közösség, stb.
  2. Képesség az érzelmi kapcsolatokra, ezen belül hangsúlyosan az empátiára és a toleranciára.

    Bővebben...


Méregtelenítés:  miért van szükség méregtelenítésre?A modern, civilizált életnek számos olyan hatása van, mely során toxikus anyagok kerülnek a szervezetünkbe. A felhalmozódott méreganyagok különböző betegségek kialakulásához vezethetnek, ezért érdemes közelebbről megvizsgálnunk a problémakört, hogy elkerüljük ezeket a következményeket.

Bővebben...


A helyes légzés

 


A civilizált emberek többsége felületesen lélegzik, a rekeszizom teljes kihasználása nélkül. Mozgásszegény életmódunk, a rohanás, a növekvő elvárások hatására légzésünk „ellaposodott”, csupán gyengén „pihegünk”. Mivel ez a légzésforma a szervezetre igen negatív hatást gyakorol, fontos hogy megértsük kihatásait!
Szervezetünk egyik legfontosabb méregtelenítő szerve a tüdő.

 

A pihenés jelentősége

 

A természettől, és természetes életmódtól mindinkább elszakadó városi emberek és gyermekeik körében egyre gyakoribbak az alvászavarok. Márpedig nagyon fontos odafigyelnünk arra, hogy kielégítő pihenésben legyen részünk, hiszen az alvás testi-lelki regenerálódásunk, életenergiánk, vitalitásunk egyik legfontosabb forrása. Elősegíti a kimerülő illetve elhasználódó kémiai-fiziológiai folyamatok regenerációját, az álmodás folyamata pedig a napi élmények feldolgozását. Hiánya megbosszulja magát. Sok betegség kiindulópontja lehet kimerült szervezetünk, így a hajhulláshoz és korpásodáshoz is hozzájárulhat!

Bővebben...


Edzésterv kezdőknek

 


Nehéz rávenni magunkat, hogy kimenjünk a szabadba és nekiálljunk futni egy kicsit. De ha már ott van az ember és nekiveselkedik, érzi, hogy egyre könnyebben megy, hamar rááll a ritmusra és rövidesen csak tapossa a kilométereket!


A sport jelentősége:

 a mozgás hozzátartozik az egészséges életmódhoz! A modern, civilizált világ betegségeinek java része vagy civilizációs(ártalom)-, vagy pszichoszomatikus eredetű. Ebben jelentős szerepet játszik a mozgásszegény életmód, az energiatöbblettel járó táplálkozás, és kevés folyadék bevitel. Ezért a különböző betegségek megjelenése, így a hajhullás, korpásodás is jelzés értékű arra nézve, hogy életmódunk káros hatással van egészségünkre.
Itt az idő, hogy változtassunk, amíg nem lesz igazán késő!
Tegyük félre a kifogásokat, és kezdjük el tudatosan megváltoztatni szokásainkat! Ne azzal töltsük életünk java részét, hogy azt nézzük a TV-ben, hogy mások hogyan élnek, hanem kezdjük el tudatosan élni a saját életünket!

 

Lúgosítsa szervezetét:

A sav-bázis egyensúly visszanyerése és megtartása
Hippokratesz: "Ételed legyen a te orvosságod!


Erőteljesen növekedő számot mutat idősebbeknél és fiatalabbaknál egyaránt az anyagcsere-betegségek különböző formáinak előfordulása. Az okok a környezeti tényezőkben, és életmódunkban keresendők:


Igyunk elég folyadékot

 


Tudta, hogy 3 percig bírjuk ki levegő, 3 napig víz és 3 hétig élelem nélkül?
A víz tehát nélkülözhetetlen az élethez! A felnőtt ember testének 60-70%-át, a gyermekek szervezetének 80%-át alkotja víz. Nem csak a fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem azokat külső közegként is körül veszi. Funkciója sokrétű, hiszen oldószer, vivőanyag, hőtároló, hűtőfolyadék, számtalan biokémiai reakció kiindulási és végterméke.


Vitaminok a haj számára

 


A haj számára nélkülözhetetlen vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek


Hajunk állapotát nagyban befolyásolja, hogy milyen ételeket fogyasztunk. A hajhagymák vitamin vagy nyomelemhiánya hajhulláshoz, matt, száraz, töredezett vagy éppen túl zsíros haj kialakulásához vezet. Kiváltó ok lehet a hiányos vagy vegetáriánus táplálkozás, diéta, felszívódási rendellenesség, antibiotikus kezelések. Törekedni kell azonban arra, hogy lehetőség szerint a szükséges mennyiség ne szintetikus úton, hanem természetes formában kerüljön be a szervezetbe, tehát zöldségekből és gyümölcsökből.

 

Bővebben...

 

 

Egészséges táplálkozás

 

1, Akkor táplálkozunk egészségesen, ha annyi energiát juttatunk a szervezetünkbe, amennyit fel is használunk! Ebben az esetben testsúlyunk ideális marad, mert mennyiségileg megfelelően táplálkozunk. Ellenőrizzük le a következő táblázattal, hogy testtömegünk beleillik-e a testmagasságunknak megfelelő értékek határai közé. A fogyás vagy a hízás a kelleténél kevesebb, illetőleg több energia bevitelére utal. A hazai népesség 40 százaléka túlsúlyos és mintegy ötöde elhízott!

 

Bővebben...

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter