Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program

 

 

Egészséges táplálkozás

 

1, Akkor táplálkozunk egészségesen, ha annyi energiát juttatunk a szervezetünkbe, amennyit fel is használunk! Ebben az esetben testsúlyunk ideális marad, mert mennyiségileg megfelelően táplálkozunk. Ellenőrizzük le a következő táblázattal, hogy testtömegünk beleillik-e a testmagasságunknak megfelelő értékek határai közé. A fogyás vagy a hízás a kelleténél kevesebb, illetőleg több energia bevitelére utal. A hazai népesség 40 százaléka túlsúlyos és mintegy ötöde elhízott!

 

 

Testmagasság
Féri
(ruha nélküli) testtömeg
Női
(ruha nélküli) testtömeg
1,45     46,0 42-53
1,48     46,5 42-54
1,50     47,0 43-55
1,52     48,8 44-57
1,54     49,5 44-58
1,56     50,4 45-58
1,58 55,8 51-64 51,3 46-59
1,60 57,6 52-65 52,6 48-61
1,62 58,6 53-66 54,0 49-62
1,64 59,6 54-67 55,4 50-54
1,66 60,6 55-69 56,8 51-65
1,68 61,7 56-71 58,1 52-66
1,70 63,5 58-73 60,0 53-67
1,72 65,0 59-74 61,3 55-69
1,74 66,5 60-75 62 56-70
1,76 68,0 62-77 64,0 58-72
1,78 69,4 64-79 65,3 59-74
1,80 71,0 65-80    
1,82 72,6 66-82    
1,84 74,2 67-84    
1,86 75,8 69-86    
1,88 77,6 71-88    
1,90 79,3 73-90    
1,92 81,0 75-93    



2. Többször együnk keveset, lehetőleg azonos időpontokban!

3.
Rágjuk meg alaposan az ételt! Ne felejtsük, az emésztés már a szájban elkezdődik!


4. Táplálkozzunk változatosan! Minél többféle ételt veszünk magunkhoz, annál biztosabbak lehetünk abban, hogy a haj számára szükséges tápanyagok, vitaminok, ásványi anyagok elegendő mennyiségben bejutnak a szervezetünkbe.

  5. Étkezzünk rost dúsan! Fogyasszunk zöldségeket, gyümölcsöket, magvakat, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyeret. Az élelmi rostok serkentik a bélműködést.

6. Csökkentsük a bevitt zsiradék mennyiségét! Főzésnél használjunk állati eredetű zsírok helyett olajat. Húsok tekintetében a sovány baromfi, és a tengeri hal a legkedvezőbb élettanilag. Sütés helyett alkalmazzunk kímélő főzési eljárásokat: gőzölést (tökéletes megoldás: bambusz gőzölő), párolást; használjunk: fóliát, cserépedényeket.

7. Óvakodjunk a három fehér méregtől: cukor, só, finomított liszt!
  • - Az édesség iránti igényünket elégítsük ki gyümölcsökkel! Ételeinkbe ne rakjunk cukrot, se rákkeltő cukorpótlókat, használjunk inkább mézet. Savasítja a szervezetet!
  • - Az élelmiszerek jelentős részében túlságosan sok só van, legalább az általunk készített fogásokba ne rakjunk, vagy csak nagyon minimális mennyiséget!
  • - A finomított liszt is savasít!

8. Fogyasszunk elegendő mennyiségű minőségi folyadékot!
A legjobb az ásvány-, vagy forrásvíz, gyógytea, friss gyümölcslé. Kerüljük az alkohol, a vegyi anyag alapú üdítő italok és a kávé fogyasztását, ezek kifejezetten károsak az egészségre.
Egy felnőtt embernek naponta kb. 2,5 - 3 liter vizet kellene meginnia ahhoz, ehhez képest az átlag ember fél liter folyadékot is alig iszik. A rendszeres és tudatos vízivással azonban olyan panaszokat lehet megelőzni, mint a fejfájás, alacsony vérnyomás, vesekőképződés. Ezenkívül elősegíti a méregtelenítést, javul a vérkeringés, és fokozódik a hajhagymák tápanyagellátása.

9. Lúgosítsuk szervezetünket! Bővebben olvashat erről a témáról a "Lúgosítsa szervezetét!" című cikkünkben!

10. Adja át magát az evés élvezetének!
Evés közben ne olvasson újságot, ne nézzen televíziót! Örüljünk az ételnek és élvezzük!

11. Kerüljük a csípős és túl pikáns (ízfokozóval dúsított) ételeket! Emésztési zavarokat okozhatnak!

12. Ne együnk túl sokat! Akkor hagyjuk abba, amikor már majdnem jól laktunk!
.drimmun.hu, www.drmassage.hu, www.drimmun.com


hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter