Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra programZsíros haj és fejbőrA felnőttek körülbelül 30 százalékának a fejbőre hajlamos túlzott zsírosodásra. Ennek következtében a hajszálak elnehezülnek, hozzátapadnak a fejhez, és ápolatlan külsőt kölcsönöznek.


A fejbőr is olajos hatású, kellemetlen szagú, viszkethet és gyulladásos folyamat is jellemezheti. A túlzott mértékű faggyú elősegítheti a fejbőr pH értékének megváltozását, ezáltal pedig hozzájárulhat a különböző kórokozók elszaporodásához. A zsíros haj fokozottabban piszkolódik, mert a levegőben lévő port és egyéb szennyeződéseket magához vonzza. A folyamat eredményeként kialakult zsíros, korpás réteg megakadályozhatja a hajhagymák oxigén és tápanyag felvételét, ami hajhullást is eredményezhet.

Kiváltó tényezők lehetnek még a tisztálkodás elhanyagolása, genetikai adottságok, hormonális betegségek, rossz táplálkozás, felszívódási problémák, valamint gyógyszerek (pl.fogamzásgátlók) mellékhatása is.

Kezelésében jelentős segítséget jelenthet az életmód változtatás. Az egészséges táplálkozás, sport, elegendő pihenés, elősegítheti a szervezet egyensúlyának helyreállását.

A zsíros haj ápolásánál fontos a megfelelő hajápoló szerek kiválasztása.
Fontos tudni, hogy a gyakori hajmosás tovább fokozhatja a faggyútermelődést, ezért jó hatással lehet a fejbőrre, ha gyógynövényes hajszesszel bedörzsöljük. Ezáltal fertőtlenítjük a fejbőrt és elősegíthetjük az egészséges pH érték helyreállását. A fejbőr-masszázs fokozza a vérkeringést, ami hozzájárul a hajhagymák jobb oxigén és tápanyag-ellátásához. Az Aloe Vera pedig elősegíti a fejbőr regenerálódását.

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter