Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


A hajhullás okai és a HairWellness®  Hajkúra ProgramA hajhullás oka és típusa többféle lehet. Genetikai adottságok, káros környezeti hatások, betegségek, gyógyszerek, stressz és helytelen táplálkozás mind-mind hajhulláshoz, a haj idő előtti ritkulásához, majd kopaszodáshoz vezethetnek.


A hajhagyma a haj életerő központja. A haj csak akkor lesz erős és egészséges, ha a hajhagyma is az. A korunkra jellemző egyoldalú táplálkozás hiányállapotokat okozhat, mert a szervezet egyre kevesebb vitaminhoz, ásványi anyaghoz, nyomelemhez és aminosavakhoz jut hozzá. A túlzott cukor, só, fehérliszt és húsfogyasztás, az elhízás pedig emésztési, felszívódási, és hormonális problémákat okozhat.


Tudományos kutatások szerint számtalan esetben a fokozott hajvesztés oka az, hogy a szervezet nem képes ellátni a fejbőrt a haj növekedéséhez szükséges tápanyagokkal. Ennek következtében a hajhagymák legyengülnek, a hajnövekedés lelassul, a hajszálak vékonyabbá és töredezetté válnak, majd növekedésük megáll. Ilyenkor a tápanyagok hiányában a hajhagymák inaktív, „alvó” állapotba kerülnek, ám nem pusztulnak el azonnal. Ha a hajhagymák megkapják a növekedésükhöz szükséges táplálékot, az új haj növekedése ismét megindulhat. A tartós tápanyaghiány azonban a hajhagymák elhalásából fakadó kopaszodást vonhat maga után.


A legjobb és leghatékonyabb módja a táplálásnak – tekintettel az esetleges felszívódási problémákra – a helyi szintű kezelés. A Hajcseppek alkalmazásuk során ugyanis ott hatnak, ahol kell, hiszen közvetlenül a hajhagymákhoz juttatják el a koncentrált és biológiailag aktív gyógynövényi összetevőket. A megfelelő tápanyagok hatására a hajszemölcsben található keratintermelő mátrixsejtek gyorsabban osztódnak, így intenzívebbé válik a hajképzés. Emellett pedig ellenállóbbá válhatnak a külső károsító – pl.: hajfestés, dauer, hajzselé – és belső gyengítő – pl.: hormonális – hatásokkal szemben egyaránt.

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter